Tilbage til opskrifter

Surdejstoast med kidneybønner, ost og tomat

Bønner som tømmermændsmad. En lækker surdejstoast, med bønner, ost og tomat. Fungerer også som en enkel frokost eller aftensmad - gerne med en frisk og sprød salat på siden.

Sådan gør du

Kom bønnerne i en skål sammen med snittet løg, tomater i halve, flåede tomater, revet hvidløg og spidskommen, og mos det hele godt sammen, så nogle bønner er maste og andre hele. Smag til med salt og peber.

Rist halvdelen af brødskiverne sprøde på en pande på den ene side i lidt olivenolie, og fordel dem med den stegte side nedad på en bageplade med bagepapir. Rør flødeosten med de to slags ost og sennep.

Fordel bønneblandingen på de fire stykker brød på bagepladen. Fordel halvdelen af ostemassen oven på bønnerne, og smør resten af ostemassen på de fire sidste brødskiver. Læg dem som låg på bønnerne med ostesiden opad.

Dryp lidt olivenolie på toppen, og bag brødene i en forvarmet oven ved 200° i 15-18 minutter, til osten er smeltet, og brødene er flot gyldne.

Ingredienser

480 g kogte kidney bønner (fra dåse eller hjemmekogte)
1 stk løg
100 g små modne tomater
100 flåede tomater
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
salt og peber
8 skiver surdejsbrød , gerne daggammelt
olivenolie til stegning
3 spsk friskost
75 g vesterhavsost
75 g mozzarella
1 spsk dijonsennep

Find opskriften i Meyers Hverdagsbønner

Find bogen her