Tilbage til opskrifter

Stikkelsbærtrifli med knas af rugbrød og hasselnødder

Trifli er en skøn hverdagsdessert, som smager så dejligt og samtidig er nem at lave og variere. Her er triflien lagt sammenmed stikkelsbærgrød, men det kunne også være blommegrød lidt senere på sommeren, æblegrød i efteråret og rabarberkompot ved forårstid. Du kan sådan set lave trifli af en hvilken som helst type frugt eller bær – bare de kan koges til kompot eller grød. Det sprøde knas i triflien er en blanding af rugbrød og hasselnødder, der har fået en let karamellisering.

Sådan gør du

Stikkelsbærgrød

Kom stikkelsbærrene i en gryde, og drys dem med sukker. Lad dem simre ved svag varme i ca. 20-30 min., indtil de har fået konsistens som grød. Rør kartoffelmel og vand sammen til en jævning, og hæld den i gryden til stikkelsbærrene, mens du rører. Tag gryden af blusset, når grøden tykner, og stil den i køleskabet, indtil den skal bruges.

Knas

Riv brødet på et rivejern, til det smuldrer. Hak hasselnødderne groft. Smelt smørret på en pande, og kom brød og hasselnødder på. Drys med sukker, og rist brød og nødder til sprødt knas. Lad knaset køle af på fedtsugende papir, og hak det eventuelt, hvis det er for groft.

Servering

Pisk fløden til et let flødeskum. Læg skiftevis lag af grød, knas og flødeskum i en glasskål, til der ikke er mere. Drys med fintsnittet mynte, og server straks.

Ingredienser

Stikkelsbærgrød

300 g røde eller grønne stikkelsbær
120 g sukker
2 spsk kartoffelmel
2 spsk vand

Knas

100 g tørt rugbrød
50 g hasselnødder
20 g smør
40 g sukker

1 dl piskefløde
lidt mynte