Sådan gør du
Stikkelsbærgrød
Kom stikkelsbærrene i en gryde, og drys dem med sukker. Lad dem simre ved svag varme i ca. 20-30 min., indtil de har fået konsistens som grød. Rør kartoffelmel og vand sammen til en jævning, og hæld den i gryden til stikkelsbærrene, mens du rører. Tag gryden af blusset, når grøden tykner, og stil den i køleskabet, indtil den skal bruges.
Knas
Riv brødet på et rivejern, til det smuldrer. Hak hasselnødderne groft. Smelt smørret på en pande, og kom brød og hasselnødder på. Drys med sukker, og rist brød og nødder til sprødt knas. Lad knaset køle af på fedtsugende papir, og hak det eventuelt, hvis det er for groft.
Servering
Pisk fløden til et let flødeskum. Læg skiftevis lag af grød, knas og flødeskum i en glasskål, til der ikke er mere. Drys med fintsnittet mynte, og server straks.
Ingredienser
Stikkelsbærgrød
300 g røde eller grønne stikkelsbær
120 g sukker
2 spsk kartoffelmel
2 spsk vand
Knas
100 g tørt rugbrød
50 g hasselnødder
20 g smør
40 g sukker
1 dl piskefløde
lidt mynte