Sådan gør du
Stikkelsbærgrød
Kom stikkelsbærrene i en gryde, og drys dem med sukker. Lad dem simre ved svag varme i ca. 20-30 minutter, indtil de har fået grødkonsistens. Træk gryden af varmen. Rør kartoffelmel sammen med 3 spsk. vand, og tilsæt jævningen under omrøring. Når grøden tykner, så tag den straks af blusset, og stil den på køl, indtil den skal spises.
Nøddeknas
Kom sukker på en pande, og smelt det forsigtigt. Tilsæt smør og natron, rør rundt i massen, og kom hasselnødderne i. Lad det boble et øjeblik, og hæld så nøddemassen ud på et stykke bagepapir. Når nøddeknaset er koldt, så hak det groft.
spisetid
Pluk jernurtbladene af stilkene, og hak dem. Drys nøddeknas og jernurt over stikkelsbærgrøden, og spis den med mælk på.
Ingredienser
Stikkelsbærgrød
600 g stikkelsbær
120 g sukker
2 spsk kartoffelmel
Nøddeknas
20 g sukker
10 g smør
½ tsk natron
60 g hasselnøddekerner
20 g jernurt
4 dl letmælk