Tilbage til opskrifter

Stegte rødbedesild

Sådan gør du

Tjek, at sildefileterne er friske og dufter dejligt af hav, ikke af havn. Smør sildefilterne på indersiden med lidt wasabi (det er super stærkt, så vær varsom med mængden), eller drys med friskrevet peberrod, og krydr med salt og peber, inden du lukker fileterne sammen og vender dem i rugmel.

Kom eddike, vand og sukker i en gryde, og kog det op. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern, og befri æblerne for kernehus, og skær dem i tynde både. Æblestykkerne skal være større end rødbederne, da tilberedningstiden ikke helt er den samme. Kom æbler og rødbeder i den varme lage, og lad dem koge med i 2 minutter, så lagen tager både smag og farve.

Varm en pande op på komfuret, og tilsæt fedtstof – først olien, og når den er varm, så tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg sildefileterne, til de er gyldne og sprøde, ca. 3 minutter på hver side. Det kan være nødvendigt lige at klemme lidt på de foldede fileter med en paletkniv, når du lægger dem på panden, så de ikke folder sig ud.

Kom de stegte sild i et fad, og overhæld dem med den varme lage. Lad sildene trække i et par dage i køleskabet, inden de spises – de kan stå i op til 1 uge. Server de stegte rødbedesild på rugbrød, gerne med kapers og dild på toppen.

Tip

I stedet for wasabi, kan du også bruge 20-30 g friskrevet peberrod.

Ingredienser

10 sildefileter
Wasabi (på tube - Japansk grøn peberrod)
Havsalt
Friskkværnet peber
50 g rugmel
3 dl lagereddike
3 dl vand
3 dl sukker
2 rødbeder
2 danske æbler
1 spsk rapsolie
10 g smør

Find opskriften i Almanak

Find bogen her