Sådan gør du
Tjek, at torsken er frisk og dufter dejligt af havvand, ikke af havn, og gå den også efter for tilbageværende ben. Skær torsken i 4 ens stykker, krydr med lidt salt, og lad torsken ligge i 10 minutter og trække i køleskabet. Skær top og bund af porrerne, skær dem ud i stykker på ca. 5 cm, og skyl grundigt igennem i koldt vand. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog porrerne i 3-4 minutter, så de bliver helt møre, men således at de dog stadig har lidt bid. Tag dem op af vandet, ryst hurtigt vandet af dem i et dørslag, og kom dem direkte over i en skål. Pil skalotteløget, og snit det fint, og vend det i de varme porrer sammen med rapsolie, eddike, salt, peber, kapers og hakket dild. Varm en pande op, og steg torskestykkerne i rapsolie – giv dem ca. 1-2 minutter på hver side, så de får en flot stegeskorpe, og krydr med salt og peber.
Ingredienser
600 g torsk (eller anden torskefisk som f.eks. kuller, lange, brosme, sej eller kulmule)
4 vinterporre
1 skalotteløg
1 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk cidereddike
Friskkværnet peber
1 spsk kapers
½ bundt dild
1 spsk almindelig rapsolie