Tilbage til opskrifter

Stegt laks med ærtepuré og gremolata

Ærtepuréen laves på frosne ærter, som du altid kan have en pose af i fryseren. Puréen er også god til fish and chips eller som dip til bagte rodfrugter og et stykke brød. Den enkle gremolata, som er en blanding af urter, løg og citron, giver et friskt modspil til laksen. Spis et stykke brød til eller evt. kogte korn, ris eller kartofler

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Sæt en mellemstor gryde med saltet vand over at koge. Når vandet koger, så kom ærterne i, og giv dem 30 sekunder. Hæld vandet fra, og mos ærterne groft i en skål med en gaffel. Rør olivenolie og evt. yoghurt i, og smag til med salt, peber og godt med citronsaft.

Hak persillen groft. Pil og snit løget fint, og riv citronskallen. Ryst det sammen.

Du kan enten stege laksen med skind på, eller du kan skære skindet af. Det nemmeste er at lade det sidde – men det er ikke alle, der synes om det. Hvis du vil skære skindet af, så læg fileten på et skærebræt med skindsiden nedad. Hold fast i den tyndeste ende af fileten, og skær ned gennem kødet 1-2 cm inde på stykket, og lad kniven følge skindet, så du skærer det af

Krydr laksefileterne med lidt salt og peber. Varm en pande op til mellem varme med lidt olie. Hvis du steger på skindet, så steg det 4-5 minutter på skindsiden, og så et par minutter på den anden side, så det meste af stegningen sker på skindet. Du kan nu lade det sidde på, eller forsigtigt tage kødet af skindet. Steger du uden skind, så steg 2-3 minutter på hver side. Laksen smager bedst, når den har en god sprød overflade og en rød kerne.

Anret laksen på ærtepuréen, drys med gremolata, og krydr med salt og peber.

Ingredienser

300 g frosne ærter
1 dl olivenolie
1 dl yoghurt (kan undværes)
salt og peber
2 spsk citronsaft (eller lys eddike)
1 håndfuld persilleblade
revet skal af 1/2 usprøjtet citron
1 lille rødløg
2 stykker laksefilet (med eller uden skind)
olie til stegning