Tilbage til opskrifter

Stegt hornfisk med persillesovs og agurkesalat

Få Meyers 3-retters nytårsmenu leveret lige til døren

Bestil her

Sådan gør du

Stegt hornfisk

Tjek hornfiskefileterne for friskhed – de skal dufte af hav, ikke af havn. Skrab fileterne fri for skæl, og fjern evt. tiloversblevne ben (dem kan der godt være nogle stykker tilbage af, da der er sindsoprivende mange ben i hornfisk.

Læg fileterne på skindsiden, og smør indersiden med sennep, og drys med fintrevet citronskal, hakket dild, salt og peber. Skær så hver filet ud i 4 stykker, og klap dem sammen, med skindsiden udad.

Vend stykkerne i lidt mel, og krydr også ydersiden med salt og peber.

Steg hornfiskestykkerne i halvt smør og halvt olie på en varm pande, 2-3 min. på hver side. De skal være flot gyldne og sprøde på skindet.

Server hornfiskene med persillesovs, kogte kartofler og agurkesalat.

Persillesovs

Smelt smørret over medium varme i en tykbundet kasserolle eller sauteuse. Tilsæt melet, og pisk det først ud, og bag det dernæst igennem ved lidt lavere varme i 1-1½ min. for at fjerne den rå melsmag (men ikke, så opbagningen bliver brun).

Varm imens forsigtigt mælken op i en tykbundet gryde. Pisk den lune mælk i opbagningen, og lad sovsen simre sagte et par min. – pisk undervejs, så du får has på eventuelle klumper, og sovsen ikke brænder på.

Smag til sidst til med salt, hvid peber og lidt revet muskatnød. Når sovsen er klar, så sigt den igennem en fin sigte og over i en anden gryde.

Skyl og afdryp persillen grundigt, hak den groft, og kom den op i sovsen i rigelige mængder. Når jeg laver persillesovs, kører jeg sgu næsten 1:1 i sovs og persille, men mindre kan også gøre det.

Server sovsen med det samme, så den ikke står og trækker skind!

Agurkesalat

Skræl agurken, flæk den og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken ud i halvmåner på 1-2 cm, og kom dem i en skål. Drys med salt, og lad agurkerne trække i 30 min.

Skyl derpå agurkerne hurtigt i koldt vand, så overskydende salt bliver skyllet af, og dryp dem ganske kort af i et dørslag.

Mariner agurkerne med eddike, olie og peber– salt skal du ikke bruge, da saltningen allerede har gjort sit.

Hak dilden, og vend den ned i agurkerne, og server så med det samme, så agurkerne holder deres sprødhed.

Ingredienser

Stegt hornfisk

2 store hornfiskfilet (ca. 700 g)
1 spsk grov sennep
1 usprøjtet citron
4 dild
havsalt og lidt friskkværnet peber
lidt rugmel
10 g smør
1 spsk olivenolie

Persillesovs

25 g smør
1 dl hvedemel
5 dl letmælk
havsalt og hvid peber
friskrevet muskatnød
friskkværnet peber
1 bundt kruspersille

Agurkesalat

1 agurk
1 spsk havsalt
2 spsk cidereddike
1 spsk koldpresset rapsolie
friskkværnet peber
1 bundt dild


Malte Ebert livestream - hornfisk