Tilbage til opskrifter

Stegt hornfisk med perlebyg, asparges og ramsløgspesto

Hornfisk er en dejlig spisefisk, som kan fiskes bæredygtigt. Og det er desuden en af de fisk, man nemmest kan fange selv, når den trækker ind langs kysterne fra midten af april til midten af juni. Fiskehandlerne har dem i sæsonen.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Ramsløgspesto

Blend ramsløgene med solsikkekerner, parmesan, citronsaft, og kun så meget olie, at blenderen kan få ordentligt fat. Blend til en ensartet masse, men ikke alt for længe. Smag til med salt og peber.

Du kan også lave ramsløgspesto i en morter, hvis du har en stor stenmorter. Hak bladene groft og stød dem sammen med de øvrige ingredienser. Tilføj olie gradvist, og smag til.

Perlebygsalat

Kog perlebyggen i letsaltet vand, til den er mør – det tager ca. 25 minutter. Skær rødløget i tynde både, og kog dem med byggen de sidste 2 minutter af kogetiden.

Hæld vandet fra perlebyggen, og vend den sammen med ramsløgspestoen. Skær de nederste 3-4 cm af de grønne asparges, og kasser dem. Skær aspar- gesene i 3-4 cm lange stykker.

Rens svampene med en børste, helst uden at skylle dem, og skær dem i kvarter. Steg ved høj varme i lidt olie i et par minutter, til de er gyldne. Tilsæt aspargesstykkerne, og steg 1-2 minutter mere. Vend asparges og svampe med perlebyggen.

Hornfisk

Udben hornfiskene (hvis din fiskemand ikke har gjort det for dig). Drys lidt salt på kødsiden af filetterne, og lad dem stå i 10 minutter. Skær fileterne i 8 stykker, skær et lille snit i skindsiden af hvert stykke, og fold dem sammen med skindsiden udad.

Steg hornfisken i lidt olie og smør ved mellemhøj varme. Tryk fisken ned med en paletkniv, så du får en flot ensartet stegeskorpe. Vend fisken, når den begynder at skifte farve til mælkehvid og let slipper panden. Steg i yderligere 2-3 minutter.

Ved servering

Snit ramsløgsbladene i lange strimler. Anret fisken på et fad med de snittede ramsløg og lidt af stegesmørret. Server med kornsalaten på siden.

Ingredienser

Ramsløgspesto

1 håndfuld ramsløg
50 g hasselnødder
50 g groftrevet parmesanost
saft af 0,5 citron
koldpresset olivenolie

Perlebygsalat

200 g perlebyg
1 rødløg
1 portion ramsløgspesto
1 bundt grønne asparges
250 g champignon (alternativt østershatte eller andre svampe)

Hornfisk

2 store hornfisk (alternativt rødspættefileter eller makrel)
1 spsk olivenolie
50 g smør

Desuden

4 blade ramsløg


CATERING

Skal I holde fødselsdag, julefrokost, reception eller måske markere noget helt fjerde, er Meyers catering altid et godt sted at starte. Vi står altid klar til at bringe lækker mad ud af huset til både små og store begivenheder. Vores cateringmenuer dækker over alt fra tapas og velkendte buffeter til jule- og nytårsmenuer, og vi leverer dermed maden til jeres fest gennem alle årets sæsoner og højtider. Foruden maden leverer vi med glæde både remedier og bemanding, og således er der blot tilbage for jer at nyde hinandens selskab samt en madoplevelse ud over det sædvanlige.

  • Høj kvalitet og smag

    Vores kokke tilbereder menuer af ærlige sæsonråvarer, som strutter af smag og kærlighed

  • Leveret lige til døren

    Vi leverer lige til døren i Storkøbenhavn og omegn

  • Professionelle kokke og tjenere

    Vi kan også hjælpe med kokke og tjenere, der kan anrette, servere og stå for opvasken

Se alle vores menuer

Meyers Catering 2022

Bestil catering til din næste fest

Hvad enten du skal holde et mindre arrangement med dine nærmeste venner eller familie, din fødselsdag skal fejres med manér eller årets firmafest skal afholdes, leverer vi catering til din fest. Vores cateringmenuer består både af velkendte klassiske buffeter og sæsonbaserede menuer til højtider. Vi leverer catering i København og omegn, herunder hele Nordsjælland, Roskilde, Hillerød og andre byer på Sjælland. Desuden leverer vi også i Aarhus og omegn, inkl. Randers, Silkeborg og Skanderborg, Horsens og Vejle. Her kan du se, hvor vi leverer til samt finde priserne for levering

Hvad er catering?

Et cateringfirma leverer færdigtilberedte måltider til alt fra små til større arrangementer. Når I skal holde fest, er der mange ting, der skal planlægges, og der kan vi yde jer denne catering service, som sørger for en gastronomisk madoplevelse, som selskabet sent vil glemme. I lader vores dygtige kokke klare alt køkkenarbejdet, og så kan I læne jer tilbage og nyde selskabet til den store dag. Du skal blot vælge, hvilken menu som passer til din fest. Kontakt da også vores kundeservice for at finde inspiration. Bestil catering til fest og få nemt leveret en hel menu lige til døren.

Nordisk catering af sæsonens bedste råvarer

Vi tror på, at vi gennem det gode måltid - som vi mener består af friske, lokale råvarer og er tilberedt af kokke med forkærlighed for madhåndværket - kan skabe mere livsglæde. Vores værdier står stærkt i de nordiske køkken, og vores passion er at skabe forrygende måltider som er bæredygtige og beskytter biodiversiteten. De bedste råvarer fås lokalt og i sæson - og så kommer de fra vores samarbejdspartnere af mindre gårde i Danmark. Derfor er vores cateringmenuer også lavet af sæsonens mest friske råvarer. Bestil derfor ægte nordisk catering og få leveret menuen lige til døren. Med festmad ud af huset fra Meyers sikrer du dig, at både du og dine gæster får et gastronomisk minde, der ikke vil gå i glemmebogen. 

Vegetarisk catering

Den grønne agenda har altid spillet en stor rolle i vores udvikling af menuer, og du vil derfor altid kunne finde en vegetarisk version af de cateringmenuer, vi tilbyder. Vi tager stort stolthed og glæde i at kunne tilbyde vores kunder de bedste grønne retter og måltider, hvor grøntsagerne spiller førsteviolin. Vores kokke har også genskabt de helt klassiske højtidsmiddage til grønne smagfulde måltider, hvor der er knald på duft og umami. 

Catering service, der løfter stemningen

Hvis du drømmer om at holde en mindeværdig fest, så er godt selskab, nærvær og god stemning helt centrale ingredienser. Det gode selskab kan vi ikke hjælpe med, men til gengæld kan festmaden fra vores catering være med til at løfte stemningen og bringe dig og dine gæster tættere sammen.

Vores catering kan laves til alle slags fester - den store formelle og den lille i haven. Uanset omfanget af mad til festen, er vores dygtige kokke klar til at tilberede både den elegante 3-retters, den smagfulde buffet og den nemme receptionsmenu. Så er du sikret, at dine gæster går fra festen med sanselige madoplevelser i bagagen og med mætte og tilfredse maver.