Sådan gør du
Stegt flæsk
Krydr flæsket godt, og bank det lidt ud, hvis det er tykke skiver. Læg flæskeskiverne op på en ovnrist med en bageplade under, som fedtet kan dryppe ned i under stegningen. Sæt flæsket i ovnen, og steg det ved 180º i 40-45 minutter, indtil det er helt sprødt og gyldent.
Persillesovs
Smelt smørret i en lille gryde, tilsæt mel lidt ad gangen under piskning, til du får en glat jævning. Tilsæt mælk under kraftig omrøring, og lad sovsen koge igennem 5-10 minutter, så melsmagen bliver kogt væk. Smag sovsen til med revet muskat, salt og peber. Tilsæt derefter masser af hakket persille (der kan næsten aldrig komme for meget i). Kom ikke stegefedtet i sovsen, da det kommer til at sløre den klare smag af persille. Sovsen bliver bestemt ikke en bedre ledsager til flæsket.
Agurkesalat
Kog eddike, sukker, vand og krydderier op i en gryde. Tag eddikelagen af varmen, når den koger, og lad lagen køle af. Skyl agurkerne, og skær dem ud i helt tynde skiver – brug evt. en mandolin. Læg agurkeskiverne i en skål, drys med salt, og lad dem trække i 10-15 minutter, så de smider lidt væske. Vrid agurkerne mellem hænderne, så al væden kommer ud af dem, og sænk dem herefter ned i den kolde eddikelage. Lad agurkerne trække i minimum et par timer, inden de spises.
Server flæsk og persillesovs med nye kogte kartofler og agurkesalat til.
Ingredienser
Stegt flæsk
750 g stegeflæsk i skiver
havsalt
Persillesovs
30 g smør
3 spsk hvedemel
5 dl letmælk
muskatnød
havsalt
Friskkværnet peber
1 bundt persille
Agurkesalat
2 dl lagereddike
2 dl sukker
2 dl vand
10 hele peberkorn
4 laurbærblade
1 stængler dildfrø
2 agurk
havsalt