Sådan gør du
Fjæsing
Tjek, at fjæsingerne er friske og dufter dejligt af havvand, ikke af havn. Skær fjæsingerne ud i 8 fileter (pas på piggene på ryggen, de er ikke sjove at stikke sig på). Du kan også sagtens bede din fiskehandler om at give dig fileter med hjem.
Skrab skindet fri for skæl, og lav nogle små snit i skindet med en skarp kniv. Steg fileterne på en varm pande i lidt olivenolie, først 2 minutter på skindsiden, vend dem så, og steg dem færdige i ca. 30 sekunder på kødsiden. De må endelig ikke få for meget, da fjæsing er en fin fisk med små fibre og meget fint kød, som hurtigt kommer til at virke tør, hvis den bliver tilberedt for længe.
Bagte gulerødder med farin og havtorn
Skrub gulerødderne godt, skær dem i grove stave, og kom dem i et ovnfast fad. Rør olie, brun farin, eddike, salt, peber timianblade og havtorn sammen, og hæld det over gulerødderne, og vend det hele godt rundt. Bag rødderne i ovnen ved 220° i 6-8 minutter. Temperaturen er forholdsvis høj, hvilket gør, at gulerødderne får en dejlig karamelliseret overflade. Tag gulerødderne ud, og afkøl dem let.
Ingredienser
Fjæsing
4 fjæsinger
2 spsk olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber
Bagte gulerødder med farin og havtorn
10 gulerødder
2 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk brun farin
2 spsk cidereddike
havsalt
Friskkværnet peber
1 dl friske havtorn