Tilbage til opskrifter

Sprød rosenkålssalat med appelsin og valnødder

  • Opskrift på perlebygsalat med rosenkål og appelsin

En skøn grov salat, med masser af smag, konsistens og tyngde. Den er glimrende til når du har brug for et lille afbræk fra den traditionelle julemad.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skyl perlebyggen igennem i koldt vand, kom den i en gryde, og hæld vand på. Bring gryden i kog, og kog byggen i ca. 20 min. under låg, til den er kogt mør og har suget vandet til sig. Tag byggen af varmen, og lad den trække 5-10 min. under låg. Krydr med salt og peber. Lad byggen køle helt af.

Skyl rosenkålen, tag de yderste blade af, og kasser dem, og snit så rosenkålen fint, og kom den i en skål. Riv skallen af appelsinerne fint, og kom den i rosenkålen. Skær så skrællen af appelsinerne, og skær appelsinkødet ud i små tern, og kom også dem ned til kålen. Bræk valnøddekernerne i mindre stykker, og kom dem i rosenkålssalaten sammen med den kogte, afkølede perlebyg. Pluk persillen, vask den godt og hak den så groft, inden du også vender den i salaten.

Mariner nu salaten med eddike, olie, honning, salt og peber, og vend godt rundt. Smag på salaten – måske skal den have ekstra eddike, salt eller peber.

Tip

Du kan sagtens variere salaten her med andre typer af korn; f.eks. perlespelt eller hvedekerner, ligesom du kan udskifte valnødderne med hasselnødder og appelsinerne med æbler, alt efter hvad du skal servere den til.

Ingredienser

4 dl perlebyg
8 dl vand
havsalt
friskkværnet peber
300 g rosenkål
2 appelsiner
20 g valnødder
2 spsk æblecidereddike
4 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk honning
5 bredbladet persille

Find opskriften i Meyers julemad


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme