Tilbage til opskrifter

Sprød løgtærte

Denne tærte er ikke en tærte i traditionel forstand, men snarere en pizzaagtig sag – bare uden ost! Tærten kan også nydes af veganere.

Sådan gør du

Start med at røre gæren ud i vand, tilsæt så halvdelen af melet, og rør grundigt. Tilsæt salt og resten af melet (gem lidt mel til udrulning), og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig og ikke hænger fast i fingrene. Kom dejen i en skål, film skålen, og lad dejen stå lunt i 1-2 timer, indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og rul den helt tyndt ud – jo tyndere, des bedre, så bunden har større chance for at blive sprød, når den bages. Tænd ovnen på 250°, og start med at have en bageplade inde i ovnen, så den er varm, når dejen kommer på. Læg den udrullede dej over på et stykke bagepapir, så den er klar til at blive gledet over på bagepladen.

Pil løgene og skær dem ud i helt tynde ringe. Fordel løgringene ud over bunden, dryp med olivenolie, og drys med rosmarin og salt. Tag den varme bageplade ud af ovnen, og løft eller træk bagepapiret med tærten på over på den. Kom tærten i ovnen, og bag den i 7-9 minutter, så bunden bliver helt sprød og mørkgylden.

Tag tærten ud af ovnen, stænk lidt æbleeddike over den, så du bryder løgets sødme, og skær den ud i mindre stykker. Spis løgtærten med det samme, evt. som tilbehør til stifatho eller som selvstændig ret med en god salat til.

Tip

Lav gerne en stor portion dej, rul den ud i flere små bunde, læg bagepapir imellem og kom dem i køleskabet. Så er de klar til brug dagen efter, og der er nem aftensmad til familien.

Ingredienser

Dej

10 g gær
6 dl lunkent vand
700 g hvedemel
300 g fuldkornshvedemel
1 tsk fint salt

Fyld

3 løg
6 spsk olivenolie
frisk rosmarin
Groft Havsalt
æbleeddike

Find opskriften i Almanak

Find bogen her