Sådan gør du
Giv ærterne et opkog og blend dem med olivenolie og citronsaft. Smag ærtepuréen til med salt og peber.
Del spidskålen i 12 stykker, grill dem i et par minutter på hver side og krydr med salt og peber. Rist fåreosten på en varm teflonpande og krydr med salt og peber.
Rør hyldeblomsteddike til dressing med olivenolie, honning, finthakket hvidløg og smag hyldeblomstdressingen til med salt og peber. Kom urter i koldt vand og pluk dem i buketter. Slyng dem derefter tørre i en salatslynge.
Fordel ærtepuréen i bunden af et stort fad sammen med sommerkålen og pensl kålen med lidt af hyldeblomstdressingen. Vend de friske ærter og de grønne urter med resten af dressingen og smag til med salt og peber. Top til sidst med fåreosten og de sprøde hvedechips.
Ingredienser
250 g frosne ærter
½ dl mild olivenolie
1 spidskål eller anden sommerkål
200 g ærter fra bælg
200 g fåreost
½ dl hyldeblomsteddike
1 dl olivenolie
½ spsk akaciehonning
½ fed hvidløg
½ tsk salt
1 bundt ærteskud
1 håndfuld dild
1 håndfuld
12 stk hvedechips
Smagsneutral olie (rapsolie eller lignende)
Friskkværnet peber
havsalt