Tilbage til opskrifter

Sol over Gudhjem

En frokostklassiker. Jeg elsker mødet mellem den fede fisk, skarpheden fra løg og radiser og æggeblommens blødhed, det hele bundet sammen af groft, karakterfuldt langtidsbagt rugbrød.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Åbn de røgede sild og fjern benene - de mindste ben kan godt blive i, da de bliver bløde af rygningen, men prøv at få så mange ud som muligt. Pil rødløget og skær det i tynde ringe. Ordn radiserne og skyld dem i koldt vand. Skær dem i tynde skiver. Pluk de røgede sild ud i store stykker og anret dem på et fad. Drys løg, radiser og skåret purløg over. Del æggene og server silden med æggeblommerne og groft rugbrød.

Ingredienser

6 røgede sild
6 æggeblommer
6 radiser
1 rødløg
skåret purløg
groft rugbrød