Sådan gør du
Kagedej
Riv skallen af citrusfrugterne – sørg for kun at få den orange og gule del med. Gem frugterne til marinaden.
Kom brød, sukker, mandler, bagepulver og den fintrevne citrusskal i en foodprocessor, og kør, indtil det er godt blandet og findelt. Tilsæt et æg ad gangen, mens maskinen kører, og hæld dernæst olivenolien i lidt efter lidt, indtil dejen har samlet sig. Hæld med det samme dejen i små, olivenoliesmurte muffinforme, og bag kagerne ved 190°, indtil de er lysebrune – det tager ca. 20-25 minutter. Lad kagerne køle af i formene.
Citrusmarinade
Pres saften af citrusfrugterne, og hæld den i en kasserolle sammen med rørsukker, stjerneanis, nelliker og allehånde, og kog det ind til den halve mængde.
Prik de bagte, afkølede kager med en gaffel, og hæld den varme marinade igennem en fintmasket si ud over kagerne, så du sigter krydderierne fra.
Lad kagerne trække og køle af, inden du løfter dem op af formene og serverer dem – evt. med et lille ekstra drys fintrevet appelsinskal.
Ingredienser
Kagedej
skal af 2 usprøjtede appelsiner
skal af 1 usprøjtet citron
45 g daggammelt lyst brød
200 g sukker
100 g mandler
1 tsk bagepulver
4 æg
180 ml olivenolie
Citrusmarinade
saft af 2 appelsiner
saft af 1 citron
80 g rørsukker
2 stjerneanis
10 nelliker
5 allehåndebær