Tilbage til opskrifter

Siciliansk caponata

Denne sicilianske caponata med aubergine, tomater og løg som fikspunkterne findes der utallige lokale varianter af denne stegte eller bagte sag på Sicilien. Pinjekernerne og rosinerne er også klassiske elementer. Spis den som et let måltid med brød, ris, pasta eller kartoffelmos, eller som en af flere deleretter.

Sådan gør du

Pil løget, og skær bunden af fenniklen. Skær løg, fennikel, tomater, peberfrugt, aubergine og bladselleri i grove stykker. Steg grøntsagerne i olie ved mellem varme i 15 minutter, til de er gyldne, gerne længere. Hvis det bliver for tørt undervejs, så tilføj et par spsk. vand. Tilsæt basilikum, pinjekerner, rosiner, tomatpure og rødvinseddike, rør det godt sammen, og lad det simre i yderligere 10 minutter. Smag til med salt, peber, sukker og evt. mere rødvinseddike.

Tip

Tilføj en lille håndfuld kapers, hvis der skal være ekstra kant

Ingredienser

1 løg
1 fennikel
200 g tomater f.eks. blommetomater
1 rød peberfrugt
1 aubergine
2 bladselleri
olivenolie
1 håndfuld basilikum
50 g pinjekerner
50 g sultana rosiner
2 spsk tomatpuré
4 spsk rødvinseddike
havsalt
Friskkværnet peber
sukker

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her