Tilbage til opskrifter

Sensommerkalvespidsbryst med kantareller, squash og majs

  • Simremad med kalvespidsbryst, kantareller og dild

Krondild kender mange måske kun fra syltede agurker, men med sin kamfer-agtige friskhed er de grøn-gullige skærme velgørende i sommermad – og dejlige sammen med de søde majs, kantarellerne og den milde flødestuvning, der omslutter kalvespidsbrystet her.

Sådan gør du

Dagen før

Vend spidsbrystet med 1 tsk. fint salt. Dæk det til, og sæt det i køleskabet natten over.

På dagen

Læg kødet i en gryde, tilsæt bouillonen, kog op, og skum grundigt af undervejs. Pil løgene, og snit dem groft. Kom løgene og krondilden ned til kødet sammen med peberkornene.

Kog ved svag varme i 1½-2 timer, indtil kødet er helt mørt uden at trevle – skum af undervejs, og tilsæt mere væske, hvis kødet ikke er helt dæk- ket. Når kødet er mørt, skal du have 5-6 dl bouillon tilbage i gryden. Sigt bouillonen ned i en ren gryde.

Pil blade og skæg af majskolberne, og skær majskornene af kolberne. Kog dem i bouillonen i et par minutter, og sigt dem så fra – husk at gemme bouillonen!

Skær squashen i aflange skiver. Rens kantarellerne med pensel eller en lille grønsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Rist kantarellerne i smør på en varm pande, og krydr med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk det sammen til en smørbolle. Hæld suppen over i smørbollen under kraftig piskning, tilsæt fløde, og kog godt igennem, til sovsen er blank.

Servering

Kom kød og majs ned i sovsen sammen med squashen og svampene, og lad det hele få varmen. Smag til med salt og evt. peber, og kom masser af grofthakket dild ned i retten, lige inden du skal spise. Server med godt brød, kogte kartofler eller dampet korn.

Tip

En rest vil gøre sig godt på smørrebrød, gerne ristet hvedebrød, som vi kender det fra stuvede svampe på toast.

Ingredienser

Sensommerkalvespidsbryst

700 g kalvespidsbryst
1 tsk fint salt
8 dl fjerkræbouillon
2 løg
2 skærme krondild
5 knuste peberkorn
2 majskolber
2 squash
200 g kantareller
40 g smør
40 g hvedemel
2 dl piskefløde

Desuden

havsalt
friskkværnet peber
½ bundt dild

Find opskriften i Meyers Simremad

Find bogen her