Tilbage til opskrifter

Saltbagt selleri med 'juledrys'

Når selleri bages i en lage af salt, bliver den helt mør og saftig, og du vil opleve en sellerismag så sødmefuld, mild og intens, som du aldrig har smagt det før. Her tilføjer vi et 'juledrys' så den eksempelvis passer til julemiddagen.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skær bunden af sellerien og skyld den – behold gerne resten af skindet på. Gnid med olie og drys med salt. Bag gylden i ovnen ved 170 grader – ca. 45-60 min (tjek mørhed ved at stikke en tynd kniv i sellerien).

Juledrys

Skræl eller skær det yderste orange lag af appelsinen. Tør appelsinskallen i ovnen ved 150° i 30 minutter, og knus den derefter i en morter, eller hak den fint med en kniv. Bland skallen med kardemomme, sort peber, allehånde og rosenblade.

Ved servering

Pensl sellerien med gastrik (eller lidt neutral olie) og drys med ’juledrysset’.

Tip

Du kan også skære sellerien i kløfter og stege dem på panden og så drysse dem med ’juledrysset’.

Ingredienser

1 knoldselleri
1 spsk smagsneutral olie
1 tsk fint salt

Juledrys

Skal fra 1 usprøjtet appelsin
½ tsk knuste kardemommefrø
½ tsk knust sort peber
½ tsk allehånde
1 tsk tørrede rosenblade

Andet

2 spsk gastrik