Sådan gør du
Muslinger
Rengør muslingerne med en stiv børste, og kassér dem, som ikke lukker sig ved et bank mod bordkanten. Kassér også beskadigede muslinger.
Kom muslingerne i en stor gryde med vand og lidt salt, og damp dem under låg, til de åbner sig, det tager 2–3 minutter. Muslingerne skal bare lige åbne sig, da de skal tilberedes færdig på panden.
Ryst gryden nogle gange undervejs. Hæld muslingerne i et dørslag, og lad dem køle en smule. Kassér de muslinger som ikke har åbnet sig. Pil de hele muslinger ud af skallerne, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Vend muslingerne med lidt mel, bare lige så der hænger lidt ved. Rist dem i brunet smør på en pande et par minutter, til de gyldne, og krydr dem med salt og peber.
Salat
Pluk og skyl spinat og vilde urter, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.
Kog perlerugen efter anvisning på posen, og vend de endnu lune korn med olivenolie, citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber.
Vend spinat, urter, korn og hakket skalotteløg sammen med muslingerne, og vælt salaten ud på et stort fad. Servér omgående, og stil gerne citronbåde og ekstra olivenolie på bordet.
Ingredienser
Muslinger
1 kg blåmusling
1 dl vand
havsalt
mel (til panering)
smør (til stegning)
friskkværnet peber
Salat
4 håndfulde babyspinat
3 håndfulde vildtvoksende strandurter (f.eks. strandvejbred, lægekokleare, strandasters, strandløg, strandsennep, strandtrehage)
100 g perlerug
3 spsk citronsaft
6 spsk olivenolie
½ tsk sukker
havsalt
friskkværnet peber
1 spsk finthakket skalotteløg