Tilbage til opskrifter

Salat af rosenkål, appelsin og rødløg

En skøn grov salat, med masser af smag, konsistens samt et tvist fra ingefær. Den er glimrende, til når du vil skifte rødkåls- eller grønkålssalaten ud.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skær rosenkålene i både – ca. 6 på et kål.

Blanchering

Lav en stor gryde kogende vand og hav en sigte og en skål med isvand klar. Kog kålen i 20 sekunder, hæld det hele gennem sigten og hæld så kålen i isvandet. Dræn den afkølede kål – bedst med en salatslynge.

Skær fileter af 2 appelsiner ved at skære skrællen af og skær så i mellem de hvide skæl i frugten.

Dressing

Pisk olivenolie, appelsinsaft, citronsaft, honning, revet ingefær og lidt salt og peber sammen i en skål.

Snit rødløget fint.

Bland en ønsket mængde rødløg i kålen. Bland appelsinfileterne i. Bland en ønsket mængde dressing i (smag på salaten).

Ingredienser

400 g rosenkål
4 appelsiner
1 rødløg
2 dl god olivenolie
½ dl appelsinsaft
1 spsk citronsaft
1 tsk honning
½ - 1 tsk fintrevet ingefær