Sådan gør du
Skær rosenkålene i både – ca. 6 på et kål.
Blanchering
Lav en stor gryde kogende vand og hav en sigte og en skål med isvand klar. Kog kålen i 20 sekunder, hæld det hele gennem sigten og hæld så kålen i isvandet. Dræn den afkølede kål – bedst med en salatslynge.
Skær fileter af 2 appelsiner ved at skære skrællen af og skær så i mellem de hvide skæl i frugten.
Dressing
Pisk olivenolie, appelsinsaft, citronsaft, honning, revet ingefær og lidt salt og peber sammen i en skål.
Snit rødløget fint.
Bland en ønsket mængde rødløg i kålen. Bland appelsinfileterne i. Bland en ønsket mængde dressing i (smag på salaten).
Ingredienser
400 g rosenkål
4 appelsiner
1 rødløg
2 dl god olivenolie
½ dl appelsinsaft
1 spsk citronsaft
1 tsk honning
½ - 1 tsk fintrevet ingefær