Tilbage til opskrifter

Salat af bøgeblade og mælkebøtter

Mælkebøtten vokser frem som små gule sole i græsplæner, under hækken eller på engen og selvom mange haveejere ikke altid ser skønheden i den hårdføre plante, så kan den være til god nytte i køkkenet.

Sådan gør du

Pluk og vask forsigtigt bøgeblade, mælkebøtter og frisée-salat, og dup dem let i et viskestykke, så de ikke er drivvåde. De nye blade og bøtter er ikke de bedst egnede kandidater til en svingtur i salatslyngen – dertil er de for sarte. Pil salatløget, halvér det, og skær det i fine strimler.

Rør eddike, olie, sukker og salt og peber sammen til en dressing. Kom løg, salat og blade i en skål, og vend hele herligheden med dressing, og smag evt. til med mere salt og peber.

Spis salaten som en selvstændig ret eller til smilende æg, et stykke stegt fisk eller stegt fjerkræ.

Ingredienser

2 håndfulde nye bøgeblade
1 håndfuld små mælkebøtteblade
½ frisée salat
1 salatløg
1 spsk eddike
2 spsk koldpresset rapsolie
1 tsk sukker
Havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Almanak

Find bogen her