Sådan gør du
Skrub jordskokkerne grundigt med en stiv børste under rindende vand, til de er helt rene – skræl dem ikke, da der sidder masser af god smag i skrællen.
Skær jordskokkerne i skiver på 5-7 mm, og vend dem med timianblade, salt og ca. ½ dl olie. Fordel jordskokkerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° i 20-25 minutter, til de er møre og let gyldne. Lad dem køle af til stuetemperatur.
Befri æblerne for kernehuse, og skær dem i tynde både. Skyl persillen grundigt, pluk bladene fra stilkene, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skær løget i fine ringe.
Vend jordskokker, æbler, persille og løgringe med hasselnøddeolie og æbleeddike, krydr med salt og peber, og server.
Ingredienser
800 g jordskokker
15 timiankviste
8 pigeonæbler (eller anden sort)
2 håndfulde bredbladet persille
1 skalotteløg
½ dl hasselnøddeolie (eller koldpresset olivenolie)
½ dl balsamisk æbleeddike (eller balsamico)
Havsalt
Friskkværnet peber