Tilbage til opskrifter

Salat af bagte jordskokker med æbler og balsamisk æbleeddike

Bagningen får en nøddeagtig aroma og en delikat sødme frem i jordskokkerne. Det er vigtigt, at æblerne i salaten er syrlige og sprøde – hvis du ikke kan få pigeon, så er coxorange og ingridmarie gode alternativer. Server salaten som tilbehør til f.eks. vildt, eller giv den et drys ristede hasselnødder og lidt cremet gedeost eller anden friskost, og server den for sig med et godt stykke brød.

Sådan gør du

Skrub jordskokkerne grundigt med en stiv børste under rindende vand, til de er helt rene – skræl dem ikke, da der sidder masser af god smag i skrællen.

Skær jordskokkerne i skiver på 5-7 mm, og vend dem med timianblade, salt og ca. ½ dl olie. Fordel jordskokkerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° i 20-25 minutter, til de er møre og let gyldne. Lad dem køle af til stuetemperatur.

Befri æblerne for kernehuse, og skær dem i tynde både. Skyl persillen grundigt, pluk bladene fra stilkene, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skær løget i fine ringe.

Vend jordskokker, æbler, persille og løgringe med hasselnøddeolie og æbleeddike, krydr med salt og peber, og server.

Ingredienser

800 g jordskokker
15 timiankviste
8 pigeonæbler (eller anden sort)
2 håndfulde bredbladet persille
1 skalotteløg
½ dl hasselnøddeolie (eller koldpresset olivenolie)
½ dl balsamisk æbleeddike (eller balsamico)
Havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her