Sådan gør du
Sumakbagte løg
Skær løgene i kvarter, stadig med skal på, og vend dem med olie og lidt salt. Kom dem i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 175°, indtil de er godt møre – det tager 30-35 minutter. Når løgene er færdige, skal de køle af, indtil du kan pille dem i blade. Vend dem med sumak.
Saltristede mandler
Saltristede mandlerImens løgene er i ovnen, ryst da mandlerne med nogle dråber olie og salt, fordel dem i et fad eller på en plade med bagepapir, og bag dem med i ovnen i 15 minutter. Hak dem derefter groft.
Orangeblomstdressing
Rør orangeblomstvand, citronsaft, honning, olivenolie og dijonsennep sammen til en homogen dressing.
Salat
Skær skrællen af appelsinerne. Skær nu ind mellem de hvide lameller, så du får fine fileter af rent frugtkød. Fjern eventuelle kerner. Fordel dem på et fad.
Snit julesalaten fint, og fordel den på fadet sammen med de bagte løg, mandler og burrata plukket i mindre stykker. Hæld orangeblomstdressingen over salaten, og drys med purløg. Krydr med salt og peber og evt. et ekstra drys sumak.
Ingredienser
Sumakbagte løg
200 g løg
3 spsk olivenolie
1 spsk sumak
Saltristede mandler
75 g mandler
salt
olie
Orangeblomstdressing
2 spsk orangeblomstvand (fås hos grønthandlere med varer fra Mellemøsten og Asien)
4 spsk citronsaft
1 spsk honning
½ dl olivenolie
1 tsk dijonsennep
Salat
4 appelsiner
2 julesalathoveder
250 g burrata
3 spsk purløg
salt og peber