Tilbage til opskrifter

Rødgrød med fløde

  • rødgrød med fløde

Efter bare en mundfuld er man ikke i tvivl. Rødgrød med fløde er indbegrebet af dansk sommer. Fløden fremhæver i den grad smagen, men synes du det bliver for meget, så byt fløden ud med mælk i stedet.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Skyl og ordn bærrene, kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt og lad dem trække et par timer. Sæt gryden over ved svag varme, lad bærblandingen komme i kog, og skum af. Kog bærrene 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, og rør forsigtigt hindbærrene i, så de forbliver så hele som muligt. Jævn grøden – som skal være under kogepunktet – let med et par skefulde kartoffelmel rørt op i koldt vand (det er vigtigt, at grøden stadig er godt varm, men den må ikke koge, efter kartoffelmelet er tilsat, da den så bliver 'lang' i konsistensen). Drys grøden med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind, og lad den køle af. Spis grøden med kold fløde.

Ingredienser

1 kg jordbær ribs og solbær
200 g hindbær
2 dl vand
300 g sukker
2 spsk kartoffelmel
fløde