Sådan gør du
Pizzadej
Rør gær og vand godt sammen.
Tilsæt durum- og hvedemel samt salt, og ælt det sammen, indtil dejen virker ensartet og ikke længere klistrer til skålens sider eller køkkenbordets overflade. Lad dejen hvile i 20-30 minutter.
Har du en røremaskine, så ælt ved mellem- til høj hastighed, indtil dejen slipper skålens sider. Fortsæt æltningen i hånden endnu 7-8 minutter, eller indtil dejen virker elastisk og sammenhængende. Smør en passende beholder med lidt olie, og hæld dejen heri. Lad dejen hvile i beholderen 1 time, og stil den da på køl, indtil den skal bruges.
Fyld
Riv mozzarellaen i små stykker, og rør dem sammen med fløden. Lad blandingen, som nu kan kaldes stracciatella, trække i køleskabet i 20 minutter.
Smag til med revet citronskal og salt og peber.
Bagning
Tag dejen ud af køleskabet. Beklæd en bradepande med et ark bagepapir, og fordel en god sjat olivenolie på overfladen med de bare hænder. Overfør med olierede hænder dejen til bradepanden. Brug fingrene til at fordele dejen ud til bradepandens kanter, og lad dejen hvile i ca. 15 minutter på køkkenbordet. Brug fingrene til at lave små fordybninger i dejens overflade.
Bag den endnu ikke fyldte dej ved 220° i 12-14 minutter.
Fordel nu tomatsaucen ud over den let bagte dej. Blend brødkrummer og ost i en foodprocessor, og fordel blandingen ud over tomatsaucen.
Sæt pizzaen tilbage i ovnen, og bag i yderligere 8-10 minutter – eller indtil pizzaen har en kernetemperatur på 98°.
Servering
Fordel stracciatella og frisk basilikum på pizzaen, drys evt. med lidt chiliflager, og servér straks.
Ingredienser
Pizzadej
10 g gær
400 g vand
100 g durumhvedemel
400 g hvedemel med minimum 12 % protein (fx mariagertobahvede)
13 g salt
Fyld
1 frisk mozzarella
½ dl piskefløde
Revet skal af 1/2 citron
Salt og peber
3 dl tomatsauce
30 g brødkrummer (rasp kan også bruges)
Frisk basilikum
Evt. chiliflager