Tilbage til opskrifter

Ristet rugbrød med torsk, rygeost og urter

  • Hjemmelavet torskerilette

Her finder du opskriften på en simpel forret, eller en ekstaordinær god frokost. Her toppes ristet rugbrød med bagt torsk, rygeost, og et grønt drys af purløg.

Sådan gør du

Topping

Læg torsken i et ovnfast fad, drys den med salt og sukker, og bag den ved 130° i 15 minutter og lad den køle af.

Rør den bagte torsk sammen med rygeost og mælk, og smag godt til med eddike, salt og peber.

Servering

Rist rugbrødsskiverne i brødristeren.

Smør torskeblandingen på brødet, drys med purløg og servér.

Tip

Hvis du skærer rugbrødsskiverne i mindre stykker, og topper dem som beskrevet i opskriften, har du en fin nem forret.

Ingredienser

Topping

200 g torsk
1 tsk salt
1 tsk sukker
50 g rygeost
½ dl mælk
æblecidereddike
salt
friskkværnet peber

Desuden

4 skiver rugbrød
1 bundt purløg

Find opskriften i Ny Nordisk Hverdagsmad