Tilbage til opskrifter

Råmarineret rødtunge med stikkelsbær, hyldeblomsteddike, salturt og agurk

Her er det saften fra de syrlige stikkelsbær, der tilbereder fisken i løbet af natten, og sammen med hyldeblomsteddiken giver salaten en smag af dansk sommer. Du skal være tidligt ude med planlægningen, da fisk, der skal råmarineres, også skal fryses et døgn forinden. Du kan bruge andre hvide fisk som pighvar, slethvar, søtunge eller torsk. Server den som en let frokost eller en forret, gerne med grillet brød.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Råmarineret rødtunge

Gnid fisken med salt og sukker. Blend stikkelsbær og hyldeblomsteddike til en tynd mos, og kom lagen over fisken. Dæk med husholdningsfilm, og sæt fisken i køleskabet natten over.

syltede stikkelsbær

Skyl bærrene under koldt vand, og knus dem derefter let, så overfladen lige brydes, og de lettere kan koge ud. Kom bær, vand, sukker og lidt salt i en lille gryde, og kog op. Tag gryden af blusset, og lad dem trække i et par timer.

salaten

Skær agurk og forårsløg i tynde skiver. Læg salat og urter i koldt vand i 10-15 minutter. Slyng alt det grønne tørt i en salatslynge eller et viskestykke.

ved servering

Ryst fisken lidt fri af marinaden – men gem marinaden. Læg fisken på et skærebræt, og skær den i lange tynde skiver på langs af fileten. Vend fisk, forårsløg, agurk, salturt, syltede stikkelsbær, salater og urter med lidt af marinaden fra fisken og lidt olivenolie. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere eddike.

Tip

Prøv at give salaten en skarp kant med lidt friskrevet peberrod eller en cremet peberrodsdressing

Ingredienser

råmarineret rødtunge

300 g rødtungefilet (frosset i 24 timer og optøet)
1 spsk salt
1 tsk sukker
75 g stikkelsbær (evt. frosne)
½ dl hyldeblomsteddike

syltede stikkelsbær

100 g stikkelsbær
½ dl vand
50 g sukker

salaten

1 lille agurk
½ bundt forårsløg
50 g salturt
1 håndfuld krydderurter som fuglegræs, kørvel, dild, sødskærm eller bronzefennikel
2 håndfulde salater som mizuna og rucola

desuden

koldpresset olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her