Tilbage til opskrifter

Rå laks med lime, peberrod og løgkarse

Er du vild med laks? Så server denne ret som en dejlig frisk forret. Limesaften laver nærmest et syreangreb på fisken, der, udover at give smag, også ændrer fiskekødets struktur og farve. En koldkogning kan man kalde det – det er den evne, der udnyttes i det sydamerikanske cheviche. Men her skal du stoppe, mens laksen stadig har noget af sin råhed i behold.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Tjek at laksen er helt frisk og lækker. Den skal dufte af hav, ikke af havn! Skær laksen ud i tynde skiver, og læg dem op på fire tallerkener.

Pisk vand, fintrevet limeskal og limesaft, peberrod, rapsolie, rørsukker og salt og peber sammen til en tæt dressing. Kom dressingen hen over laksen, og lad den trække i 5 minutter.

Drys med løgkarse på toppen og servér med det samme, inden syren fra limen tilbereder fisken yderligere.

Ingredienser

200 g laksefilet
2 spsk vand
1 usprøjtet lime
2 spsk fintrevet peberrod
1 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk rørsukker
1 spsk havsalt
Friskkværnet peber
Fintsnittet løgkarse

Find opskriften i Meyers Simremad

Find bogen her