Tilbage til opskrifter

Quesadillaer med sorte bønner og rød peber

Sprøde, bløde quesadillaer med bønnefyld er ægte comfort food. Hvis det skal være lidt mere helstøbt som måltid, så servér en fyldig salat til, der også indeholder nogle grøntsager – f.eks. kål eller grønne bønner.

Sådan gør du

Skær peberfrugten i små tern, og hak løg og hvidløg fint. Varm halvdelen af olien op på en pande, og rist peberfrugt og løg ved mellem varme i 4-5 minutter, til peberfrugten er godt mør. Kom bønnerne på panden, og rist videre i et par minutter, og mos så bønnerne groft med en palet. Tag blandingen af panden, krydr den med salt og peber, og vend korianderen i.

Hvis der er rester af bønner på panden, så skrab dem af, og kom en meget lille sjat olie på panden. Læg en tortilla på (eller to, hvis der er plads), og kom så noget af bønnefyldet på tortillaen sammen med lidt plukket mozzarella og lidt revet vesterhavsost – der skal være nok ost til alle otte. Når tortillaen har stegt lidt, så fold den sammen til en halvmåneform, og tryk den lidt med paletten. Steg yderligere 30 sekunder på hver side – den må godt få farve – og læg quesadillaen på et ovnfast fad, som du evt. kan holde varmt i ovnen, mens du steger de andre.

Servér med hot sauce.

Ingredienser

2 rød peberfrugt
1 hel stort løg
2 fed hvidløg
350 g kogte sorte bønner fra dåse eller hjemmekogte
2 håndfulde koriander , grofthakket
8 majs- eller hvedetortillas
2 friske mozzarella
100 g vesterhavsost , revet
evt. din yndlings-hot sauce

Find opskriften i Meyers Hverdagsbønner

Find bogen her