Sådan gør du
Skær squashene i tynde skiver, og rist dem i cirka ½ dl olivenolie i en stor pande eller bredbundet gryde. De må gerne få godt med farve, men skal stadig have noget bid – ca. 4 minutter på hver side ved mellemhøj varme. Mens squashene rister, så hak løg og hvidløg, og lad dem stege med et par minutter, til løgene er møre, inden du tilsætter revet citronskal, chiliflager, fløde og cirka halvdelen af citronsaften. Lad det simrekoge i 3-4 minutter til en sammenhængende sauce.
Bring cirka 3 liter vand i kog i en stor gryde med et godt drys salt. Når vandet koger, så kom spaghettien i, og lad den koge cirka 7-8 minutter (eller efter anvisning på posen). Når pastaen næsten er færdig, så kom et par skefulde pastakogevand i saucen. Si vandet fra pastaen, og kom den i panden/gryden med saucen, og vend godt rundt. Lad det simre i nogle minutter, og tilsæt undervejs parmesan, ærter og resten af citronsaften. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber, og slut af med et drys parmesan og et dryp olivenolie.
Ingredienser
2 squash
olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk chiliflager
1 dl fløde
skal og saft af 1 usprøjtet citron
100 g spaghetti
75 g parmesan(komælk)
100 g grønne ærter (fra frost eller bælg)
salt og peber