Sådan gør du
Salat
Rib grønkålen, og kom den i koldt vand, så den trækker sprødhed. Tænd ovnen på 180°. Vask pærerne, og skær med en skarp kniv kernehuset fra ved at lægge snittet ved stilken, og skære lige ned langs kernehuset. Skær 3 af pærerne i lange tynde skiver, og stil dem til side.
Skær de sidste to pærer i grove både, vend dem med lidt cidereddike, sukker, salt og lidt olie, og sæt dem i ovnen på en bageplade i 10-15 minutter eller indtil de er gyldne og møre. Afkøl pærerne til stuetemperatur.
Dressing
Bland koldpresset rapsolie, cider, honning, hvidløg, salt og peber sammen i en skål.
Servering
Skær grønkålen i supertynde strimler, og skær den blå ost ud i så små tern som muligt. Vend grønkålen med dressingen, den blå ost og de rå og bagte pærer, smag til med salt og peber, og justér evt. sødmen i salaten med lidt sukker. Drys med valnødderne, og servér straks.
Ingredienser
Salat
200 g grønkål (eller ca. 2 stokke)
5 modne men sprøde pærer (gerne clara frijs)
Lidt citronsaft
Lidt cidereddike
sukker
salt
rapsolie
Dressing
½ dl koldpresset rapsolie
3 spsk cidereddike
1 spsk honning
1 fed hakket hvidløg
havsalt
Friskkværnet peber
Desuden
100 g blå kornblomst eller anden mild og cremet blåskimmelost
60 g valnøddekerner i brud
Evt. lidt sukker