Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175° ved varmluft.
Smør springformen med smør, drys den med mel, og stil den til side.
Hak chokoladen groft, kom den i en skål sammen med smørret, og smelt det over vandbad. Rør jævnligt, så du får en lækker sammenhængende og skinnende blanding.
Kom æggeblommer og 200 g af rørsukkeret i en skål, og pisk det skummende. Pisk den smeltede chokolade/smørblanding i. Tilsæt mandelmel, orangemarmelade samt piskefløde, og bland dejen godt sammen.
Pisk æggehviderne i en skål, til de er skummende. Tilsæt langsomt de sidste 50 g rørsukker, og pisk, til hviderne er stive. Vend forsigtigt hviderne i dejen, og hæld den i den smurte springform.
Bag kagen i 40–50 minutter, eller indtil den har sat sig – den bliver aldrig helt fast. Stik evt. en kødnål eller en strikkepind ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen. Gør der det, skal kagen bage lidt længere.
Lad kagen køle lidt af i formen, og server den lun i første omgang. Kagen er nu også dejlig dagen efter.
Ingredienser
Kagedej
350 g mørk chokolade 66%
200 g smør
7 æggeblommer
250 g lyst rørsukker
250 g mandelmel eller finthakkede smuttede mandler
1 dl bitter orangemarmelade
½ dl piskefløde
7 æggehvider
lidt smør og hvedemel til formen
Øvrigt
1 springform (ca. 24 cm i diameter)