Sådan gør du
Smelt smør og muscovadosukker i en lille gryde ved lav varme. Skru op for varmen, bring det i kog, og lad det koge i ca. 1 minut, indtil karamellen er tyktflydende. Når du kan trække dejskraberen hen over grydens bund, og karamellen ikke med det samme dækker bunden igen, er karamellen tyk nok. Tag gryden af varmen.
Spænd ringen af en springform på 20 cm, og læg et ark bagepapir på formens bund. Spænd ringen på, så papiret sidder fast, og klip det papir af, som stikker ud. Hæld karamellen i formen. Karamellen skal gerne selv fordele sig ud – gør den ikke det, så bred den ud med dejskraberen.
Skær tre af bananerne i ½ cm tykke skiver. Fordel bananskiverne oven på karamellen i et mønster ligesom et tegltag, så de lige overlapper hinanden.
Mos den sidste banan. Smelt smørret, og sæt det til side. Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt sammen, så du har det klar. Og pisk så æggene og mucovadosukkeret med en elpisker, til det er lysebrunt og luftigt.
Vend melblandingen i de luftige, piskede æg. Brug en dejskraber.
Rør det smeltede smør i dejen – det skal kun lige blandes i, til dejen er ensartet. Vend til sidst den mosede banan i dejen.
Fordel dejen i formen oven på bananskiverne. Bag kagen ved 150° over-under-varme (symbolet med to streger) i en time.
Lad kagen køle af i formen i 5 minutter stående på en rist. Læg et fad eller en stor tallerken med bunden i vejret oven på springformen. Tag fat i form og tallerken med grydelapper, og vend det hele på hovedet. Spænd springformens kant af, og fjern bunden – og kagen er klar.
Ingredienser
Karamel
40 g smør
50 g muscovadosukker eller brun farin
Dej
4 bananer
150 g smør
4 æg
200 g muscovadosukker (eller brun farin)
100 g hvedemel
100 g mandel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt