Tilbage til opskrifter

Ølandshvedepandekager med ristet mungbønnemos, spinat og snittebønner

Pandekager finder man i madkulturer verden over i varianter bagt med alverdens meltyper som hvede, ris, majs, boghvede og mel fra mindre kendte afgrøder som for eksempel teff eller sorghum. Her er nogle helt enkle madpandekager med ølandshvedemel fyldt med en grov mos af mungbønner. Bønnemosen er krydret med hvidløg og lime og stegt igennem, så den får ekstra smag. Variér fyldet, som du har lyst.

Sådan gør du

Bønnemos

Udblød bønnerne i koldt vand i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt friskt vand i 30-35 minutter under låg, til bønnerne er møre. Hæld vandet fra. Mos bønnerne groft.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Kom olivenolien i en stor pande, og rist løg og hvidløg glasklare i olien. Kom de groft mosede bønner i, tilsæt limesaft, og rist bønnerne igennem i 12-15 minutter. De må godt få lidt farve. Tag nogle friske spinatblade fra til salaten, kom resten i mosen, og rist videre, til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.

Pandekager

Rør begge slags mel med salt og smeltet smør. Tilsæt mælk under omrøring, så der ikke kommer klumper i dejen. Slut af med at røre de tre æg i sammen med fintrevet løg. Lad dejen hvile 1⁄2 time inden brug. Steg pandekagerne i ganske lidt olie.

Bønnesalat

Snit bønnerne i fine strimler, og kog dem i saltet vand i 1-2 minutter. Si vandet fra. Skær forårsløgene i ringe. Rør olivenolie, limesaft og sukker sammen. Vend forårsløg, snittebønner, spinatblade og korianderblade med dressingen.

Avokadodip

Tag kødet ud af avokadoen, mos det, og rør det sammen med cremefraiche, finthakket hvidløg og limesaft. Smag til med salt og peber.

Server pandekagerne med lun bønnemos, bønnesalat og avokadodip.

Ingredienser

Bønnemos

150 g tørrede mungbønner
1 løg
2 fed hvidløg
1 ½ dl olivenolie
2 lime saft heraf
3 håndfulde spinat
Salt og peber

Pandekager

100 g fuldkornsølandshvedemel
100 g hvedemel
½ tsk salt
50 g smør eller vindruekerneolie
4 dl sødmælk eller mandeldrik
3 æg
½ løg
vindruekerneolie til stegning

Bønnesalat

300 g snittebønner
½ bundt forårsløg
½ dl olivenolie
2 lime saft heraf
1 tsk sukker
1 håndfuld korianderblade

Avokadodip

1 moden avokado
½ dl cremefraiche 38%
1 fed hvidløg
1 lime saft heraf

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her