Sådan gør du
Bønnemos
Udblød bønnerne i koldt vand i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt friskt vand i 30-35 minutter under låg, til bønnerne er møre. Hæld vandet fra. Mos bønnerne groft.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Kom olivenolien i en stor pande, og rist løg og hvidløg glasklare i olien. Kom de groft mosede bønner i, tilsæt limesaft, og rist bønnerne igennem i 12-15 minutter. De må godt få lidt farve. Tag nogle friske spinatblade fra til salaten, kom resten i mosen, og rist videre, til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.
Pandekager
Rør begge slags mel med salt og smeltet smør. Tilsæt mælk under omrøring, så der ikke kommer klumper i dejen. Slut af med at røre de tre æg i sammen med fintrevet løg. Lad dejen hvile 1⁄2 time inden brug. Steg pandekagerne i ganske lidt olie.
Bønnesalat
Snit bønnerne i fine strimler, og kog dem i saltet vand i 1-2 minutter. Si vandet fra. Skær forårsløgene i ringe. Rør olivenolie, limesaft og sukker sammen. Vend forårsløg, snittebønner, spinatblade og korianderblade med dressingen.
Avokadodip
Tag kødet ud af avokadoen, mos det, og rør det sammen med cremefraiche, finthakket hvidløg og limesaft. Smag til med salt og peber.
Server pandekagerne med lun bønnemos, bønnesalat og avokadodip.
Ingredienser
Bønnemos
150 g tørrede mungbønner
1 løg
2 fed hvidløg
1 ½ dl olivenolie
2 lime saft heraf
3 håndfulde spinat
Salt og peber
Pandekager
100 g fuldkornsølandshvedemel
100 g hvedemel
½ tsk salt
50 g smør eller vindruekerneolie
4 dl sødmælk eller mandeldrik
3 æg
½ løg
vindruekerneolie til stegning
Bønnesalat
300 g snittebønner
½ bundt forårsløg
½ dl olivenolie
2 lime saft heraf
1 tsk sukker
1 håndfuld korianderblade
Avokadodip
1 moden avokado
½ dl cremefraiche 38%
1 fed hvidløg
1 lime saft heraf