Tilbage til opskrifter

Nudler med linser, bok choy og gomadressing

Linser er nok de mest nudelvenlige bælgfrugter, da de er små nok til at blive hængende på nudlerne, hvis bare der er en god sauce eller dressing som bindemiddel. Det er der her sammen med sprød kål og knasende peanuts. Gomadressingen kan holde sig mindst en uges tid i køleskabet, og skal det gå mere tjept, kan du klare dig med en købeudgave.

Sådan gør du

Gomadressing

Kom tahin, limesaft, olie, 1 spsk. sesamfrø (gem resten til topping), revet hvidløg, light sojasauce, sukker og vand i et glas, der passer til en stavblender. Blend til en homogen dressing. Justér med lidt vand, hvis dressingen er mere kompakt end cremet.

Nudler med linser og bok choy

Tilbered nudlerne som anvist på pakken, dryp dem godt af i en sigte, og kom dem i en skål sammen med de kogte linser. Hæld soyasauce og olie i, og vend godt rundt med en gaffel eller et par spisepinde.

Varm en pande op til høj varme med en god sjat olie. Skær bok choyerne i kvarter, og rist dem kort med revet hvidløg. Kom dem i skålen med nudlerne.

Kom groftsnittet forårsløg og mynte i nudlerne sammen med det meste af dressingen, og vend godt rundt. Top med det sidste af dressingen, og smag evt. til med mere limesaft og et lille drys chiliflager. Drys med ristet sesam eller evt. hakkede peanuts.

Ingredienser

Gomadressing

2 spsk tahin
4 spsk limesaft
2 spsk rapsolie (eller anden neutral olie)
2 spsk sesamfrø , ristet på en tør pande
1 fed hvidløg
2 spsk light soyasauce
1 tsk sukker
3 spsk vand

Nudler med linser og bok choy

200 g ægnudler
300 g kogte sorte linser (fra dåse eller hjemmekogte)
4 spsk light soyasauce
2 spsk rapsolie
3 bok choy (ca. 250 g)
2 fed hvidløg
4 forårsløg
1 håndfuld mynteblade
evt. 1 tsk. chiliflager

Find opskriften i Meyers Hverdagsbønner

Find bogen her