Tilbage til opskrifter

Mandelkage med brombær og hvid chokolade

Mandelkage med brombær kan laves med alle sæsonens bær, stikkelsbær, rabarber, solbær, ribs, hindbær. Server den lun sammen med en iskold yoghurtis.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig hvid "æggesnaps". Smelt smør og hakket chokolade forsigtigt over vandbad. Vend brombærrene ned i æggesnapsen, og vend herefter chokolademassen i.

Hak mandlerne fint, brug evt. en foodprocessor, så det får konsistens a la mandelmel, og vend de hakkede mandler og hvedemelet i dejen. Pisk de 2 æggehvider, til de er helt stiftpiskede, og vend dem ned i dejen.

Smør en springform på 24-26 cm i diameter, og hæld dejen i den. Bag kagen i ovnen ved 175° i 30-35 minutter, indtil den er gylden på toppen og fast i midten. Tag kagen ud, og lad den køle af, inden du serverer den.

Ingredienser

5 æggeblommer
200 g sukker
½ vaniljestang
150 g smør
100 g hvid chokolade
200 g friske brombær
250 g mandler
2 spsk hvedemel
2 æggehvider