Tilbage til opskrifter

Langtidsbraiseret dyrebov

En smagsfuld dyrebov som du kan servere for gæster. Dyreboven braiseres i øl, æbleeddike og æblemost sammen med timiankviste, som giver den en skøn samg.

Sådan gør du

Dyrebov

Lav nogle snit i dyreboven, så den kan tage imod krydring og væske, og gnid den med lidt eddike, salt, peber og timian. Pil løgene, og skær dem i grove stykker – lad hvidløgene være hele. Læg løgstykkerne i en bradepande. Tilsæt et halvt æble skåret i både, og vend det hele med øl, æbleeddike, æblemost, timiankviste, salt og peber. Læg dyreboven på løgene, dæk med alufolie, og sæt bradepanden i en forvarmet ovn ved 160°. Steg boven i 2,5-3 timer, indtil den er helt mør og næsten falder af benet. Husk at overhælde boven med lidt af væden i bradepanden et par gange under braiseringen. Lad boven hvile i 10 minutter, inden den skæres/deles (kødet er så mørt, at du snarere plukker det).

Jordskok-æblepuré

Vask og skrub jordskokkerne meget grundigt med en svamp, så al jord kommer væk, og skær jordskokkerne i grove tern. Skær æblet i kvarter, befri det for kernehus, og skær det i grove tern. Kom både jordskokker og æble i en gryde med vand, og kog dem i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra, og lad æbler og jordskokker stå i gryden i et par minutter og dampe af. Kom jordskokker, æble, hasselnødder, smør og eddike i en foodprocessor, og kør til en grov puré. Smag puréen til med salt, peber og evt. lidt ekstra eddike.

Server dyreboven sammen med jordskok-æblepuré, bagte løg, den gode braiseresky og drys med masser af friskhakket persille.

Ingredienser

Dyrebov

1 dyrebov (ca. 1,5kg pr. bov)
1 dl æbleeddike
havsalt
Friskkværnet peber
½ bundt timian
3 rødløg
5 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 madæbler
5 dl æblemost
5 løg
1 flaske mørk øl
½ bundt bredbladet persille

Jordskok-æblepuré

1 kg jordskok
1 æble (Benyt gerne Belle de Boskoop)
20 g hasselnødder
20 g smør
1 spsk æbleeddike
havsalt
Friskkværnet peber

Topping

½ bundt bredbladet persille