Sådan gør du
Skær 4 af baconskiverne i tynde strimler, og rist dem sprøde på en pande uden andet fedtstof. Læg dem på køkkenrulle. Rist de øvrige skiver bacon sprøde, og læg også dem på køkkenrulle
Pluk kyllingekødet i stykker – ikke alt for småt, salaten skal gerne have noget struktur.
Skær aspargesene i tynde skiver. Skyl krydderurterne, dryp dem godt af, og hak dem groft.
Vend kyllingekød, den lille portion bacon i strimler og asparges sammen med mayonnaise og skyr og de fleste af urterne – hold gerne en lille håndfuld urter tilbage til pynt. Smag til med salt og peber, og evt. lidt af lagen fra aspargesene – husk den er meget salt.
Drys med de sidste urter, den sprøde bacon, og server salaten med ristet, koldhævet hvedebrød eller rugbrød.
Ingredienser
12 skiver bacon (gerne peberbacon)
400 g kogt kyllingekød
150 g fermenterede asparges
1 håndfuld estragonblade
1 håndfuld kørvel
200 g mayonaise
1 dl skyr 10%
evt. tallerkensmækkere
evt. æblecidereddike eller citronsaft