Sådan gør du
Kyllingekødboller
Kom mælk i en skål, og vend raspen i, så den suger mælken til sig. Lad mælk og rasp trække i 10–12 minutter. Rør hakket kylling med salt, peber, æg, hakket basilikum, spidskommen og fintrevet citronskal. Tilsæt så rasp-mælkeblandingen, og rør godt rundt i et par min. Sæt farsen i køleskabet i 20 minutter så den kan trække og sætte sig.
Form farsen til små kødboller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne ved 170º i 5 minutter så de stadig er saftige i midten. Tag så kødbollerne ud af ovnen, og steg dem i ca. 30 sekunfrt på en varm pande – ryst panden let undervejs, så de bliver stegt flot gyldne på alle sider (dette kan undlades, hvis tiden er knap, så skal kødbollerne bare have 2 minutter mere i ovnen). Server kødbollerne med broccolimos og ingefæryoghurt (se nedenfor), samt evt. kogt korn, ris eller bulgur.
Broccolimos
Vask broccolierne, og del dem i store stykker. Alt kan bruges, også stilken, du skal bare skrælle de groveste trævler af. Bring en gryde med vand i kog, og kog broccolien i ca. 4–5 minutter. Blend broccolien med smør, citronsaft, honning, salt, peber og en lille smule af kogevandet til en jævn puré. Server den lune broccolimos til kyllingekødbollerne – den er også god som tilbehør til fisk eller som dip til brødstænger eller knækbrød. Mosen kan serveres både lun og kold.
Ingefæryoghurt
Kom yoghurten i en skål, og rør den med honning, salt, peber og friskrevet ingefær. Ingefæren kan variere lidt i styrke, så start evt. i det små. Rør så rundt i yoghurten, og lad den stå og trække 10 minutter, så ingefærsmagen trækker ud i dressingen. Smag nu på den, og tilsæt evt. ekstra ingefær. Server ingefæryoghurten til kyllingekødbollerne, eller prøv den som dip til f.eks. brødstænger, rodfrugtchips eller grøntsagstave.
Ingredienser
Kyllingekødboller
½ dl letmælk
2 spsk rasp
400 g hakket kylling 3-6%
Salt og peber
1 stort æg
5 basilikum
1 knivspids stødt spidskommen
½ usprøjtet citron
2 spsk olivenolie
Broccolimos
2 broccoli
40 g smør eller olivenolie
1 citron
1 tsk honning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
Salt og peber
Ingefæryoghurt
4 dl yoghurt natural
1 tsk akaciehonning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
Salt og peber
10 g revet ingefær
Tilbehør
Kogt ris eller bulgur