Tilbage til opskrifter

Krabbeklør med fennikelmayo

Sådan gør du

Krabbeklør

Sæt krabbekløerne over i en gryde, dæk dem med vand, tilsæt havsalt, 2 skiver citron, hel peber og hele dildstilke. Kog kløerne op, og skum dem af for hvidt skum. Skru ned for varmen når vandet koger, og lad kløerne koge i 5-7 minutter. Sluk herefter for varmen, og lad kløerne trække færdig i den varme kogelage i ca. 20 minutter. Når kløerne er let afkølede, så knus dem let med en hammer, så man kan komme ind til kødet med en gaffel. Server kløerne hele, så de spisende selv kan hygge sig med at grave det gode hummerkød ud, og stil havsalt, peberkværn, både af resten af citronen og selvfølgelig en skålfuld fennikelmajo på bordet. Og så må du ikke glemme ristet brød.

Fennikelmayo

Pisk æggeblommer, salt, sennep og eddike med en elpisker, til det er tyk og hvidt. Pisk herefter olien i i en tynd stråle, det er vigtigt, at det går stille og roligt, så majoen ikke skiller. Tilsæt evt. et par dråber koldt vand under piskningen, hvis majoen ser ud til at skille – det kan af og til redde den. Halver fenniklen, og skyl den grundigt i koldt vand. Snit den herefter helt fint, og bland den i majonæsen sammen med hakket kørvel eller sødskærm. Smag til sidst fennikelmajoen til med pastis.

Tip

Fennikelmayonnaisen er også en uhyggeligt god base for en skaldyrssalat. Rørt med en rest krabbekød, lidt kogte fjordrejer eller jomfruhummerhaler og stablet gavmildt oven på et stykke ristet rugbrød en sen aften, så er man nærmest lykkelig. En rest kogte kartofler til at dyppe i, det er nu heller ikke værst.

Ingredienser

Krabbeklør

1 kg krabbekløer
1 spsk havsalt
1 citron
10 hele sorte peberkorn
½ bundt dild

Fennikelmayo

2 pasteuriserede æggeblommer
havsalt
1 spsk dijonsennep
2 spsk cidereddike
1 ½ dl rapsolie
1 fennikel
½ bundt kørvel eller sødskærm
2 spsk pastis

Desuden

Ristet brød

Find opskriften i Almanak

Find bogen her