Tilbage til opskrifter

Køleskabsgrød

Denne opskrift på velsmagende og særdeles mættende morgengrød, har næsten fået klassiker-status i Meyers Madhus. Vi serverer den gerne for vores gæster, når vi holder morgenmøder, men det sker faktisk også ret ofte, at vi selv starter dagen med en portion af den kolde morgengrød.

Sådan gør du

Grød

Sæt havregryn i blød i æblemost natten over. Næste morgen rives æblerne og havregrynene røres op med yoghurt, revet æble og tranebær.

Estragonsukker

Kom sukker og estragon i en foodprocessor og blend til et grønt sukker.

Forslag til topping

Anret til sidst køleskabsgrøden i skåle og drys med hakkede nødder og estragonsukker.

Tip

Du behøver ikke estragonsukker, hvis du synes at ”havregrøden” er sød nok - du kan også bruge lidt flydende honning.

Ingredienser

Grød

2 dl havregryn
2 dl æblemost
1 ½ dl yoghurt natural
2 groftrevne æbler
1 dl tranebær (kan også være andet tørret frugt-abrikoser, figner eller rosiner)

Estragonsukker

½ dl sukker
½ dl estragon

Forslag til topping

½ dl hakkede hasselnødder