Tilbage til opskrifter

Kold agurke-mandelsuppe med hvidløg og jernurt

Kolde supper hører til på en varm sommerdag, som en let frokost eller som en af flere enkle retter. Inspirationen her er den spanske "ajo blanco", den mandelbaserede fætter til "gazpacho". Vi har tilføjet agurk, der giver et ekstra friskt og saftigt element.

Sådan gør du

Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem trække et par minutter. Smut skindet af dem. Skær skorpen af hvedebrødet, og bræk det i stykker. Udblød mandler og brød i et par timer i 3 dl vand, gerne natten over i køleskabet.

Skær 12 skiver på ca. 1½ cm af agurkerne, og sæt dem til side. Kom resten af agurkerne i en høj blender sammen med de udblødte mandler og hvedebrødet, inklusiv vandet fra udblødningen. Pil hvidløget, og kom det i blenderen. Tilsæt mandelmælk, citronsaft og olie, og blend i 5-6 minutter, til en glat suppe. Smag til med salt og peber og evt. citronsaft. Sæt suppen i køleskabet.

Varm en pande eller grillpande op til højeste temperatur, og grill agurkeskiverne i 10 sekunder på hver side, uden fedtstof, så de bliver let gyldne på overfladen. Krydr dem med salt og peber.

Kom isterningerne i suppen umiddelbart inden servering, og top med grillede agurkeskiver og jernurt.

Ingredienser

100 g smuttede mandler
4 skiver hvedebrød gerne daggammelt
3 dl vand
2 agurker
1 fed hvidløg
3 dl mandelmælk
saft af 1/2 citron
1 dl olivenolie
100 g isterninger
1 håndfuld jernurt
salt og peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her