Tilbage til opskrifter

Kikærtesalat med spinat

Et lille stykke spansk grundkøkken, nærmere bestemt fra Sevilla. Den meget enkle ”garbancos con espinacas” her finder man på tapasbarer. Og så spiser man den til påske i Sevilla. Spis den som en let frokost eller som en del af et måltid med flere løsdele.

Sådan gør du

Udblød kikærterne i koldt vand i mindst 5 timer. Kog kikærterne i letsaltet vand under låg, til de er møre – ca. 45 minutter. Gem et par dl af kogevandet, og hæld resten fra.

Bryd brødet i grove stykker, vend dem med et par spsk. af olien, bred dem ud på en bageplade, og drys med en smule salt. Rist i ovnen ved 180° i 10-12 minutter, til brødcroutonerne er gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle.

Skær hvidløget i et helt tynde skiver. Hak skalotteløget, og pluk spinaten i enkelte blade med stilke (husk at skylle den meget grundigt). Varm olivenolien op i en gryde, og steg hvidløget i et par minutter, til det får en smule farve. Tilsæt spinat og skalotteløg, og steg i ca. 5 minutter, til spinaten er faldet sammen. Tilsæt de kogte kikærter sammen med ca. ½ dl af kogevandet, spidskommen og paprika, og lad det simre i et par minutter. Vend med persilleblade og croutoner, og smag til med salt, revet citronskal og citronsaft.

Ingredienser

200 g tørrede kikærter
2 tykke skiver hvedebrød
1 dl olivenolie
Salt
4 fed hvidløg
2 skalotteløg
250 g spinat
1 tsk hel eller knust spidskommen
1 tsk sød røget paprika (gerne god, spansk pimenton)
1 håndfuld bredbladet persille
1 usprøjtet citron

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her