Sådan gør du
Udblød kikærterne i koldt vand i mindst 5 timer. Kog kikærterne i letsaltet vand under låg, til de er møre – ca. 45 minutter. Gem et par dl af kogevandet, og hæld resten fra.
Bryd brødet i grove stykker, vend dem med et par spsk. af olien, bred dem ud på en bageplade, og drys med en smule salt. Rist i ovnen ved 180° i 10-12 minutter, til brødcroutonerne er gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle.
Skær hvidløget i et helt tynde skiver. Hak skalotteløget, og pluk spinaten i enkelte blade med stilke (husk at skylle den meget grundigt). Varm olivenolien op i en gryde, og steg hvidløget i et par minutter, til det får en smule farve. Tilsæt spinat og skalotteløg, og steg i ca. 5 minutter, til spinaten er faldet sammen. Tilsæt de kogte kikærter sammen med ca. ½ dl af kogevandet, spidskommen og paprika, og lad det simre i et par minutter. Vend med persilleblade og croutoner, og smag til med salt, revet citronskal og citronsaft.
Ingredienser
200 g tørrede kikærter
2 tykke skiver hvedebrød
1 dl olivenolie
Salt
4 fed hvidløg
2 skalotteløg
250 g spinat
1 tsk hel eller knust spidskommen
1 tsk sød røget paprika (gerne god, spansk pimenton)
1 håndfuld bredbladet persille
1 usprøjtet citron