Sådan gør du
Skræl kartofler og asparges med en tyndskræller; vær grundig med at få fjernet de hårde yderste fibre på aspargesene. Skær kartoflerne i tynde skiver på cirka 2 mm, gerne på et mandolinjern. Skær aspargeserne i tynde lange skiver på langs, også gerne på et mandolinjern. Skyl spinaten, og slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke. Steg den kort i lidt olivenolie, til den falder sammen. Kom spinaten i en sigte, så væsken kan dryppe af
Kom spinat, kartoffelskiver og aspargesskiver i en stor skål. Vend dem med tahin, sojamælk, finthakket citronskal, citronsaft, salt og peber, og pres det sammen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bræk brødet i stykker, og vend dem med lidt olivenolie. Fordel dem på gratinen, og bag den ved 150° i 70-80 minutter, til kartoflerne er møre.
Skyl fuglegræs og skvalderkål, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Vend urterne i lidt citronsaft og olivenolie, og krydr med salt og peber. Server gratinen med urterne på toppen.
Ingredienser
1 kg kartofler
500 g hvide asparges
3 håndfulde spinat
olivenolie
75 g tahin
3 dl sojamælk
skal af 1 usprøjtet citron
Saft af 1/2 citron
Havsalt
2 skiver Friskkværnet peber
2 skiver groft hvedebrød
1 håndfuld krydderurter (f.eks. fuglegræs og spæd skvalderkål)
citronsaft