• Kammerjunkere

Koldskål og kammerjunkere er et tegn på sommeren, og med de her hjemmelavede slags bliver det ikke bedre! De smager himmelsk og er nemme at lave. Her har kammerjunkerene fået et strejf af vanilje og citron, som smager skønt ovenpå koldskål.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom smør og sukker i en skål, og rør det godt sammen med vaniljekornene. Rør ægget i massen, og tilsæt så mælken. Sigt til sidst mel og bagepulver i dejen, tilsæt revet citronskal, og rør dejen sammen. Læg dejen på et melet bord, del den i 10 stykker, og tril dem til tynde pølser på ca. 10 cm's længde. Skær pølserne ud i 1 cm brede stykker, tril dem til kugler, og sæt dem på bageplader med bagepapir. Hold lidt afstand imellem kuglerne, der flyder ud til kammerjunkerstørrelse. Bag kammerjunkerne ved 180° i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde, og afkøl dem efterfølgende på en bagerist.

Ingredienser

1 vaniljestang
250 g smør
100 g sukker
1 æg
1 dl mælk
500 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 usprøjtet citron