Sådan gør du
Frikassé
Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde, og hæld bouillon ved. Tilsæt løg, laurbærblade og peberkorn, og lad det simre i 35 minutter. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det med en ske.
Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge sammen med kalkunen i yderligere 5 minutter. Fisk nu gulerødder og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge ind, indtil næsten halvdelen er fordampet. Sigt så bouillonen.
Smelt smørret i en gryde, og rør dernæst melet i til en smørbolle. Kom bouillon i gryden lidt ad gangen under kraftig piskning. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter.
Skær eller bræk de nederste par cm af aspargesene. Skær hver asparges i grove snitter. Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med gulerødder, dild, asparges og edamamebønner. Lad det simre i 1-2 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Kartofler
Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand og løvstikke i 10-12 minutter, alt efter størrelse. Lad kartoflerne trække i vandet i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid.
Ved servering
Servér frikasséen med de kogte løvstikkekartofler til, og pynt evt. med frisk dild.
Ingredienser
Frikassé
1200 g kalkunoverlår i tern
1800 g hønsebouillon
150 g løg i kvarte
5 stk laurbærblade
2 g peberkorn
250 g gulerødder i skiver
75 g smør
75 g hvedemel
300 g fløde
200 g grønne asparges i grove snitter
15 g dild grofthakket
500 g edamamebønner
citronsaft
salt
peber
Kartofler
3000 g kartofler
20 g løvstikke
salt
Inspiration til aftensmad i en travl hverdag
Når hverdagen kalder, kan det være en hjælp med opskrifter, der er til at gå til – uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Her finder du idéer til aftensmad med alt fra grønt og groft til retter med kylling, fisk eller plantebaserede proteiner. Måltider, der passer ind i en travl uge og giver plads til både nærvær og velsmag omkring bordet.
Aftensmad, der passer til sæsonen og din smag
Gå på opdagelse i opskrifter på aftensmad med udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer. Uanset om du er til simreretter om vinteren, sprøde salater om sommeren eller lune tærter i foråret, finder du her idéer til både lette og mere fyldige måltider. Til dig selv, familien eller når du har gæster til middag. Find opskrifter med sæsonens råvare her.
Børnevenlige og klassiske retter til aftensmad
Fra boller i karry og frikadeller til pasta med belugabolo – vi har samlet opskrifter på aftensmad, som både børn og voksne kan lide. Her får du nemme løsninger med fokus på smag, balance og gode råvarer. Brug filtrene og find lige det, der passer til jeres ugeplan.