Tilbage til opskrifter

Kage med rabarber og kokos

I vores rabarberkage er dele af dejen erstattet af kokosmel. Dette giver en rund smag af kokos, der komplimenterer de syrlige rabarber vældig godt.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175º ved varmluft. Klargør springformen med et stykke tilklippet bagepapir i bunden ved at spænde det fast med ringen, og klipppe overskydende papir af. Smør siderne med smør.

Dej

Bland rabarberstykkerne med kokosmel, æggehvide og sukker – rør hele herligheden godt sammen. Rør smør og sukker blødt og cremet i en røreskål. Tilsæt vaniljekorn. Kom æggene i, et ad gangen, og rør godt, så de indarbejdes i smørblandingen. Tilsæt kokosmel. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Sigt det endnu en gang – denne gang ned i smørblandingen – og vend dejen sammen. Tilsæt også mælken, og vend den i dejen.

Afbagning

Fordel dejen i formen og derefter frugten ovenpå. Tryk frugten en lille smule ned. Bag kagen midt i ovnen i ca. 50 minutter, til den er gylden i farven og hævet en smule i midten. Stik en kødnål eller strikkepind ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen. For gør der det, skal du bage kagen lidt længere tid. Er den ved at blive for mørk i toppen, så stiller du blot en bageplade over eller dækker kagen med alufolie.

Afkøl kagen i formen i ca. 10 minutter før, før du fjerner ringen helt, og kagen køler delvist eller helt af. Jeg foretrækker at spise kagen lun med en skefuld flødeskum til. Kagen er allerbedst på dagen, men holder sig godt indpakket på køkkenbordet til næste dag. I køleskabet kan du opbevare den i 4–5 dage – men lun den så gerne, før den skal nydes.

Tip

Vi har lagt rabarber oven på kagen, men du kan også fint blande dem ned i selve dejen, efter du har vendt dem med sukker. Drop i så fald æggehviden og den ekstra kokosmel.

Ingredienser

Fyld

400 g rabarber renset og skåret i mindre stykker
50 g kokosmel
1 æggehvide
2 spsk sukker

Dej

200 g blødt smør
300 g rørsukker
½ vaniljestang
3 mellemstore æg
100 g kokosmel
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl sødmælk
smør til formen

Andet

1 springform (ca. 24 cm i diameter)

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her