Sådan gør du
Skræl kålrabien, og skær den i tern på 1×1 cm. Kog vand med salt op i en gryde. Når vandet koger, så plomp kålrabiternene i. Kog ternene i 3-4 minutter, så de er møre og stadig med lidt bid i.
Tag kålrabi-ternene op i en skål, og smag dem til, mens de er lune, med æblemos, sennep, eddike, rapsolie, salt og peber. Vend godt rundt, så kålrabien bliver jævnt marineret. Pluk grønkålen af stokken, vask bladene, og afdryp dem grundigt.
Snit kålen helt fint. For store bidder af de fibrøse blade er ikke særligt fordrende for grønkålsoplevelsen. Brug evt. en gammeldags vuggehakker til den sidste finsnitning. Vend den snittede grønkål i kålrabien, og spis retten, mens den er lun.
Ingredienser
½ kålrabi
havsalt
4 spsk æblemos (sødet)
2 spsk grov sennep
1 spsk æbleeddike
1 spsk koldpresset rapsolie
Friskkværnet peber
1 stok frisk grønkål